Diesel en cabrio? Een weinig populaire combinatie in België

Terwijl diesel tot zo’n tien jaar geleden steevast de favoriete keuze was voor Belgische cabriorijders, is dat vandaag helemaal anders. Net als andere voertuigsegmenten ontsnappen de ‘daklozen’ niet aan de ontdieselingstendens. Sterker nog, cabriorijders laten diesels massaal links liggen op de tweedehandsmarkt. Dat blijkt uit cijfers van Indicata, een onderdeel van remarketingbedrijf Autorola.

“Het is duidelijk dat de verkoop van tweedehandscabrio’s in benzine veel populairder is dan die in diesel. In 2018 noteerden we een totale verkoop in het officiële circuit van 7689 benzine tweedehandscabrio’s ten opzichte van 4448 diesel tweedehandscabrio’s. Dat is een verhouding van 65% tegenover 35%,” verklaart Erwin Coesens, Country Manager van Autorola België en Luxemburg.

Koploper in het Belgische tweedehandscabriosegment is de tijdloze Fiat 500, gevolgd door de al even eeuwig jonge Mazda MX-5. Mini blijft het ook goed doen, net als de premiummodellen Mercedes SLK en Porsche Boxster en zelfs de prijzige 911. De populairste dieselcabrio’s in 2018 waren de Audi A5, de BMW 1-Reeks en de Audi A3. Van de VW Golf is geen spoor te bekennen in de top 10 – dat was enkele jaren geleden wel anders


Auteur: Dieter Quartier